a lapokhoz:
45 dkg liszt, 10 dkg vaj, 4 evőkanál méz, 10 dkg cukor, 1 tojás, 1 dl tej, 1
teáskanál szódabikarbóna;
a krémhez: 5 dl tej, 5 evőkanál búzadara (gríz), 20 dkg
porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 20 dkg vaj;
továbbá: barack- vagy ribizli lekvár, porcukor.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 30 percre
hűtőszekrénybe tesszük, négy részre osztjuk, majd lisztezett deszkán téglalap
alakúra nyújtjuk, előmelegített 170 fokos sütőben, egyenként megsütjük. A
krémhez a tejet felforraljuk, majd a búzadarát fokozatosan belekavarjuk,
folytonos keverés melett sűsűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat a kétféle
cukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt krémmel összevegyítjük. Aí egyik lapot
megkenjük a grízes krém felével, ráhelyezzük a második lapot, megkenjük a
lekvárral, erre kerül a harmadik lap, majd a maradék krémet rákenjük és
befedjük az utolsó lappal. Hagyjuk a lapokat megpuhulni, ekkor megszórjuk
porcukorral, éles késsel szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése