Hozzávalók (4 személyre):
70 dkg csontos
borjúhús, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1/2 zeller (kisebb), 1 zöldpaprika,
1 hagyma, 2 dl tejföl, 1 citrom, 1 csapott evőkanál liszt, 1 tojás sárgája, házi
ételízesítő, petrezselyemzöld, tárkony, só, bors, zsír vagy olaj.
Elkészítése:
A csontos
borjúhúst hideg vízben főni tesszük, amikor felforrt a habját leszedjük, ekkor
borssal és házi ételízesítővel fűszerezzük. A zöldségeket megpucoljuk, apróra
vágjuk. Amikor a hús félig megfőtt az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon üvegesre
pároljuk, hozzáadjuk a zöldségeket, kissé megpároljuk, majd a húshoz adjuk,
lassú tűznél puhára főzzük. A tejfölt a
liszttel és a tojás sárgájával elkavarjuk, besűrítjük a levest, citromlével savanyítjuk,
kissé összeforraljuk, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése