2023. december 20., szerda

Borjú raguleves

 


Hozzávalók (4 személyre):

70 dkg csontos borjúhús, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1/2 zeller (kisebb), 1 zöldpaprika, 1 hagyma, 2 dl tejföl, 1 citrom, 1 csapott evőkanál liszt, 1 tojás sárgája, házi ételízesítő, petrezselyemzöld, tárkony, só, bors, zsír vagy olaj.

Elkészítése:

A csontos borjúhúst hideg vízben főni tesszük, amikor felforrt a habját leszedjük, ekkor borssal és házi ételízesítővel fűszerezzük. A zöldségeket megpucoljuk, apróra vágjuk. Amikor a hús félig megfőtt az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zöldségeket, kissé megpároljuk, majd a húshoz adjuk, lassú tűznél puhára főzzük.  A tejfölt a liszttel és a tojás sárgájával elkavarjuk, besűrítjük a levest, citromlével savanyítjuk, kissé összeforraljuk, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: