Hozzávalók:
a
tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg szobahőmérsékletű vaj, 4 tojás, 20 dkg
porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál citromhéj, csipet só;
a krémhez:
15 dkg étcsokoládé, 2 dl tejszín;
a mázhoz: 5
dkg csokoládé, 0,5 dl tejszín.
Elkészítése:
A krémhez a
tejszínt a csokoládéval vízgőz fölött felolvasztjuk, szép simára keverjük és
hagyjuk megdermedni.
A tésztához
a vajat a porcukorral habosra kavarjuk, majd belekavarjuk a többi hozzávalót
is. Egy habzsákba kanalazzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe 5-6 cm távolságra
kisebb halmokat nyomunk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 12 perc alatt
megsütjük, vigyázva ne piruljanak meg. Kihűlni hagyjuk. A krémet kézi mixerrel
jól felhabosítjuk és a kihűlt korongokat megtöltjük, összeragasztjuk. A
csokoládémáshoz a csokoládét a tejszínnel összeolvasztjuk, sütőpapírból kisebb
tölcsért készítünk, ebbe beleöntjük a csokoládémázat, a tölcsér aljára épp egy
pici lyukat vágunk, és ezzel díszítjük a már megtöltött korongokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése