2023. december 29., péntek

Csokoládékrémes korongok

 



Hozzávalók:

a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg szobahőmérsékletű vaj, 4 tojás, 20 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál citromhéj, csipet só;

a krémhez: 15 dkg étcsokoládé, 2 dl tejszín;

a mázhoz: 5 dkg csokoládé, 0,5 dl tejszín.



Elkészítése:

A krémhez a tejszínt a csokoládéval vízgőz fölött felolvasztjuk, szép simára keverjük és hagyjuk megdermedni.

A tésztához a vajat a porcukorral habosra kavarjuk, majd belekavarjuk a többi hozzávalót is. Egy habzsákba kanalazzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe 5-6 cm távolságra kisebb halmokat nyomunk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük, vigyázva ne piruljanak meg. Kihűlni hagyjuk. A krémet kézi mixerrel jól felhabosítjuk és a kihűlt korongokat megtöltjük, összeragasztjuk. A csokoládémáshoz a csokoládét a tejszínnel összeolvasztjuk, sütőpapírból kisebb tölcsért készítünk, ebbe beleöntjük a csokoládémázat, a tölcsér aljára épp egy pici lyukat vágunk, és ezzel díszítjük a már megtöltött korongokat.

Nincsenek megjegyzések: