2023. december 29., péntek

Pudingos túrós zserbó




Hozzávalók a tésztához:

40 dkg liszt, 20 dkg cukor, 12 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, 1 dl tej, 1 tojás + 1 sárgája, 1/2 tasak sütőpor, 3 evőkanál kakaó;

a töltelékhez:

50 dkg tehéntúró, 5 dkg vaj, 3 dl tej, 1 tasak vaníliás pudingpor, 1 tasak vaníliás cukor, 20 dkg cukor, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 2 evőkanál búzadara;

továbbá:

baracklekvár, 15 dkg darált dió, 8-10 dkg cukor.

a tetejére:

10 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín.



Elkészítése:

1. A pudingport a tejjel és a kétféle cukorral elkavarjuk, folytonosan keverve megfőzzük, majd belekavarjuk a vajat, langyosra hűtjük.

2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk.

3. Az első lapot tepsi nagyságúra nyújtjuk.

4. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megkenjük baracklekvárral.

5. Megszórjuk a cukorral elvegyített darált dióval.

6. A kihűlt pudingot a túróval, citromhéjjal simára kavarjuk

7. Rátesszük a második kinyújtott lapot is, megszórjuk a búzadarával, és rákanalazzuk a túrós tölteléket, elsimítjuk.

7. A túrókrém tetejére helyezzük a harmadik lapot, amelyet villával megszurkálunk. Előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

8. Az étcsokoládét a tejszínnel gőz fölött megolvasztjuk, és a sütemény tetejére kenjük.

Nincsenek megjegyzések: