Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt, 20 dkg cukor, 12 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, 1 dl tej, 1 tojás + 1 sárgája, 1/2 tasak sütőpor, 3 evőkanál kakaó;
a töltelékhez:
50 dkg tehéntúró, 5 dkg vaj, 3 dl tej, 1 tasak vaníliás pudingpor, 1 tasak vaníliás cukor, 20 dkg cukor, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 2 evőkanál búzadara;
továbbá:
baracklekvár, 15 dkg darált dió, 8-10 dkg cukor.
a tetejére:
10 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín.
Elkészítése:
1. A pudingport a tejjel és a kétféle cukorral elkavarjuk, folytonosan keverve megfőzzük, majd belekavarjuk a vajat, langyosra hűtjük.
2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk.
3. Az első lapot tepsi nagyságúra nyújtjuk.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megkenjük baracklekvárral.
5. Megszórjuk a cukorral elvegyített darált dióval.
6. A kihűlt pudingot a túróval, citromhéjjal simára kavarjuk
7. Rátesszük a második kinyújtott lapot is, megszórjuk a búzadarával, és rákanalazzuk a túrós tölteléket, elsimítjuk.
7. A túrókrém tetejére helyezzük a harmadik lapot, amelyet villával megszurkálunk. Előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
8. Az étcsokoládét a tejszínnel gőz fölött megolvasztjuk, és a sütemény tetejére kenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése