2010. november 8., hétfő

Túrós zserbó

Tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojás + 1 sárgája
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 3 evőkanál kakaó
Töltelékhez:
  • 75 dkg túró
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • 3 tojás kemény habja
Többi réteghez:
  • lekvár
  • darált dió
Tetejére:
  • 1 tábla étcsokoládé, 1 dl tejszín vagy csokimáz

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk.
A  tepsit  kivajazzuk, és ráhelyezzük a kinyújtott tésztát. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval.
Rátesszük a második kinyújtott lapot is.
Rásimítjuk a túrókrémet. Ehhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi hozzávalót. Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje.
A túrókrém tetejére helyezzük a harmadik lapot, amelyet villával megszurkálunk.
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Az étcsokoládét a tejszínnel gőz fölött megolvasztjuk, és a sütemény tetejére kenjük.

7 megjegyzés:

Edó írta...

Jutka!Nagy kedvencem!!!Olyan régóta készülök megsütni!:)

Ottis írta...

Gyönyörű lett, profi vagy!!!

Juci írta...

Csodálatos!

Bianka írta...

Fenségesen néz ki

Ami írta...

Ez aztán nagyon guszta!:)

családi tűzhely írta...

Még nem ettem ilyet, de nagyon csábító:)

Jade írta...

Jutka, ez nagyon finom lehet! Receptet mentem, koszi!

Aprólékbecsinált

Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg pulyka- vagy csirkezúza és -szív vegyesen, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 10 dkg zelle...