2011. április 21., csütörtök

Túrós csusza

Hozzávalók:
50 dkg házi csuszatészta vagy széles laska, 30 dkg tehéntúró, 2-3 dl tejföl, legalább 20 dkg füstölt szalonna, só.
Elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját lassú tűzön, hogy meg ne égjen, a pörcöt szűrőkanállal kiszedjük és tálalásig félretesszük. A serpenyőből kb. két evőkanálnyi kivételével a szalonnazsírt kiöntjük. A maradék zsírba két-három evőkanál tejfölt belekeverünk és kis lángon addig melegítjük, amíg egy homogén öntetet nem kapunk. Ezalatt a tésztát kifőzzük, leszűrjük, majd visszaöntjük a lábosba. Ráöntjük a szalonnazsíros tejfölt, belemorzsoljuk a túrót, hozzátesszük a maradék tejföl kétharmadát és összekeverjük. Ha szükséges, sózzuk,visszatesszük a tűzre és kevergetve melegítjük még pár percig, hogy a tészta jól beszívhassa az ízeket. Rászórjuk a tepertőt és tálaljuk. 

Nagyon finom pörköltek mellé köretnek is!

10 megjegyzés:

Bianka írta...

Egyik legkedvesebb kajám :)

4Gyerek írta...

mi is szeretjük.
tetszik az új fejléced.

judit60 írta...

Nagyon finom.

Ottis írta...

Nagyon szeretem én is!

Mrita írta...

Nézz be hozzám, vár nálam egy meglepetés.

Ditta írta...

Én is sorba állok akik szeretik közé:-))

Juci írta...

Kedves Jutka!
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KIVÁNOK SOK SZERETETTEL!!!

Mrita írta...

Nagyon kellemes húsvéti ünnepeket!
Szeretettel: Rita

Császár Erus írta...

Hozzám is nézzél be én is várlak egy meglepivel!

Mézeskalács írta...

Olyan szívesen bevállalnám most!!!

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...