A hortobágyi húsos palacsinta általában előételként szerepel a magyaros éttermek étlapján. Ilyenkor fejenként egy palacsintát tálalnak, szafttal. A húsos palacsinta készülhet különböző hússal, én most egy csirkés változatot ajánlok. Ha van maradék paprikás csirke, percek alatt elkészíthető ez a finom házias étel..
Hozzávalók:
fél adag csirkepaprikás, 6-8 db palacsinta, tálaláshoz tejföl, zöldpaprika
Elkészítése:
Készítsük el a palacsintákat, tartsuk tálalásig melegen. A paprikás csirkét melegítsük meg.
A csirkehúst vegyük ki a szaftból, késsel-villával csontozzuk ki, és vágjuk apróra.
Keverjük össze annyi szafttal, hogy ne legyen túl száraz, de túl folyós sem.
Az egyes palacsinták közepére osszunk el téglalap alakzatban 2-2 ek szaftos húst.
A palacsinta két szélét kissé hajtsuk be, majd szorosan tekerjük fel. Így járjunk el az összes palacsintával.
A töltött palacsintákat tartsuk melegen (vagy tálalás előtt tegyük pár percre meleg sütőbe).
A palacsintákat osszuk el a tányérokon, és a meleg szafttal meglocsolva, tejföllel tálaljuk.
A maradék szaftot külön csészében tegyük az asztalra.
6 megjegyzés:
Megkívántam, nagyon guszta!
Én főételnek szeretem enni, mert egy ilyen étel után másodikat már nem is bírok enni. Még sosem késztettem, de a tiéd nagyon guszta
Nagyon szeretjük!:-)
Boldog húsvétot Neked és a családodnak!
Napok (hetek) óta erről álmodozom, csak magam miatt kicsit lusta vagyok...
:)
Áldott, békés ünnepeket kívánok nektek!
Szia! Elnézésedet kérem, de mostanában nem jártam a saját blogomban - köszönöm szépen a díjat, amit kaptam, igazán nagyon jól esett.
További szép napot, jó sütés-főzést kívánok! (vnj)
Kedvenceim közül az egyik.
Megjegyzés küldése