Hozzávalók:
30 dkg liszt, 1 db. paprika, sárgarépa, brokkoli, karfiol,1 közepes fej vöröshagyma, 50 dkg paradicsom, 15 dkg sajt, 2,5 dl tej, 4 dkg élesztő, 4 evőkanál vaj, vagy margarin, 1 teáskanál szárított oregánó , 1 teáskanál bazsalikom (szárított is jó), só, bors, csipetnyi cukor, a tepsi kikenéséhez margarin.
A tejet meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy csipetnyi cukrot, és meleg helyen felfuttatjuk.
A lisztet fél teáskanál sóval együtt tálba szitáljuk. Felöntjük az élesztős tejjel, majd belegyúrjuk a vajat vagy margarint. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
A sárgarépát, brokkolit és karfiolt kissé megpároljuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A megtisztított paprikát megmossuk és vékony csíkokra metéljük.
A megmosott paradicsomot vékony karikára vágjuk. A sajtot durvára reszeljük.
A tésztát átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a tepsi. A tepsit margarinnal kikenjük, belefektetjük a tésztát, és meleg helyen további 15 percig kelesztjük. Megrakjuk a felszeletelt paradicsommal, ráhalmozzuk a zöldségeket és előmelegített sütőbe toljuk, kb. 10 percig sütjük.
A zöldséges pizzát megszórjuk a reszelt sajttal meg a maradék szárított fűszerekkel, és visszatoljuk a sütőbe. További kb. 5 percig sütjük.
6 megjegyzés:
Hű, ilyet én is kérhetek?? :))
Nagyon-nagyon guszta!!!!!
Edith, virtuálisan dobok egyet...amúgy nagyon egyszerű, próbáld ki :)
Imádom a pizzát minden feltéttel, ki fogom próbálni.
Uzsonnára most a gyenge gyomrom elfogadna egy szeletet ebből a finomságból!
Én is ha még maradt,agy picit kérnék szépen:-),nagyon finom lehet így sok fincsi zöldséggel!
Remekül néz ki
Megjegyzés küldése