2011. április 8., péntek

Zöldséges pizza

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 1 db. paprika, sárgarépa, brokkoli, karfiol,1 közepes fej vöröshagyma, 50 dkg paradicsom, 15 dkg sajt, 2,5 dl tej, 4 dkg élesztő, 4 evőkanál vaj, vagy margarin, 1 teáskanál szárított oregánó , 1 teáskanál bazsalikom (szárított is jó), só, bors, csipetnyi cukor, a tepsi kikenéséhez margarin.
Elkészítése: 
A tejet meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy csipetnyi cukrot, és meleg helyen felfuttatjuk. 
A lisztet fél teáskanál sóval együtt tálba szitáljuk. Felöntjük az élesztős tejjel, majd belegyúrjuk a vajat vagy margarint. Konyharuhával letakarva,  meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. 
A sárgarépát, brokkolit és karfiolt kissé megpároljuk. 

A vöröshagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A megtisztított paprikát megmossuk és vékony csíkokra metéljük. 
A megmosott paradicsomot vékony karikára vágjuk. A sajtot durvára reszeljük. 
A tésztát átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a tepsi. A tepsit margarinnal kikenjük, belefektetjük a tésztát, és meleg helyen további 15 percig kelesztjük. Megrakjuk a felszeletelt paradicsommal, ráhalmozzuk a zöldségeket és előmelegített sütőbe toljuk, kb. 10 percig sütjük. 
A zöldséges pizzát megszórjuk a reszelt sajttal meg a maradék szárított fűszerekkel, és visszatoljuk a sütőbe. További kb. 5 percig sütjük.

6 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Hű, ilyet én is kérhetek?? :))
Nagyon-nagyon guszta!!!!!

Jutka írta...

Edith, virtuálisan dobok egyet...amúgy nagyon egyszerű, próbáld ki :)

Mrita írta...

Imádom a pizzát minden feltéttel, ki fogom próbálni.

Éva írta...

Uzsonnára most a gyenge gyomrom elfogadna egy szeletet ebből a finomságból!

Ditta tortái írta...

Én is ha még maradt,agy picit kérnék szépen:-),nagyon finom lehet így sok fincsi zöldséggel!

Bianka írta...

Remekül néz ki