Aki szereti, a kínai konyhát most megtanulhatja, hogyan kell otthon elkészíteni a tavaszi tekercset. Könnyű finom ételrecept, amelyet egyszerű elkészíteni.
Fagyasztott réteslapot vásároltam, mikor már kész volt a töltelék és a sütésre került a sor, akkor derült ki, hogy a réteslap fahéj ízesítésű, így rohantam vissza az üzletbe másikat vásárolni, de annál jobban sikerült, érdemes kipróbálni :)
Töltelék:
20-30 dkg darált hús (lehet csirke, pulyka, sertés vagy akár marhahús is)
3 szál újhagyma
20-30 dkg darált hús (lehet csirke, pulyka, sertés vagy akár marhahús is)
3 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
40 dkg édes káposzta laskára vágva
2 szál sárgarépa nagylukú reszelőn lereszelve
kevés gyömbér lereszelve (ha nincs akkor jó a szárított is)
3 ek. Szójaszósz
40 dkg édes káposzta laskára vágva
2 szál sárgarépa nagylukú reszelőn lereszelve
kevés gyömbér lereszelve (ha nincs akkor jó a szárított is)
3 ek. Szójaszósz
1 chili paprika (elhagyható)
kínai fűszer keverék (saját ízlés szerint helyettesíthető)
kínai fűszer keverék (saját ízlés szerint helyettesíthető)
Tésztához:
30dkg liszt, 500 ml víz, só
Nem kell állni hagyni, kevés olajon teflon serpenyőben egyből lehet sütni a palacsintákat. Akkor lehet jól feltekerni ha még meleg.
30dkg liszt, 500 ml víz, só
Nem kell állni hagyni, kevés olajon teflon serpenyőben egyből lehet sütni a palacsintákat. Akkor lehet jól feltekerni ha még meleg.
Csípős édes szósz1 evőkanál méz
1 evőkanál szojaszosz
1 evőkanál ketchup
2 evőkanál borecet
1 evőkanál kukorica keményítő
2 dl víz
1 evőkanál szojaszosz
1 evőkanál ketchup
2 evőkanál borecet
1 evőkanál kukorica keményítő
2 dl víz
1 kiskanál Erős Pista
A hozzávalókat összemelegítjük és kis tálkában tálaljuk.
A hozzávalókat összemelegítjük és kis tálkában tálaljuk.
Kevés olajon , erős tűzön Wokban vagy egy mélyebb serpenyőben megpirítjuk a darált húst. Ha már elfőtt alóla a leve, akkor rádobjuk a hagymát, fokhagymát és kis pirítás után egyszerre adjuk hozzá a többi zöldséget. Ha félig megpuhult a zöldség, akkor ráöntjük a szójaszószt a kínai fűszerkeveréket és a chilit, szükség szerint utánasózunk.
A réteslapot szétbontjuk egy nyújtódeszkán, és 12 egyenlő részre vágjuk. Ha némelyik lap elszakad, tegyünk össze több réteget egymásra.
Ha kész a ragu a lapokra rákanalazunk, egy kevés hústölteléket elsimítjuk, és a tésztát feltekerjük. A széleit tojásfehérjével összeragasztjuk majd az így elkészült hústekercseket forró bő olajban aranysárgára pirítjuk. A végén papírtörlőn lecsepegtetjük és forrón tálaljuk.
Csípős-édes szószt kínálhatunk hozzá.
5 megjegyzés:
Mindig is kiváncsi voltam erre az ételre...
Annyira jól néz ki nálad, hogy muszáj hamarosan elkészitsem...:)
Köszi a recit!!
De rég ettem, nagyon finom lehet
Nagyon guszta ! Nem sok kínai ételt ettem eddig még, de biztos nagyon finom! Az elkészítése ennek az ételnek rutint kíván, mert elég összetett.
Nagyon gusztusos és finom.
hűűű...jöhet(ne) ide is.
Megjegyzés küldése