70 dkg liszt, 50 dkg juhtúró, 1 evőkanál szódabikarbóna, 1 pici só, víz.
Elkészítése:
2-3 dl vízbe beletesszük a sót és a szódabikarbónát, majd a liszthez öntjük. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy jó gyúrható tésztát kapjunk.
Ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és négyzetre vágjuk. A juhtúróból halmokat helyezünk belőle a négyzetek közepére, majd becsomagoljuk. Közben vizet melegítünk egy fazékban, és forró sós vízben kb. 5-6 perc alatt kifőzzük a galuskákat. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl mert a galuskák megkeményednek. A kifőtt galuskákat leszűrjük, megtúrózzuk majd óvatosan átforgatjuk, hogy jól befedje a túró.
5 megjegyzés:
Nagyon finom lehet
Még soha nem ettem,de finom lehet nagyon!
Akkor ez a tészta kivül-belül juhtúros?Biztos nagyon finom !
Nagyon jó recept, ki fogom próbálni!
Nem csak ismerős a kiadó, régi ismerős... Ha emlékszel még a Köténykére, sokáig a főszerkesztője voltam. Ez a blogos világ nagyon tetszik, az Erdélyi konyha is. Örülök, hogy figyeltek rám...
Megjegyzés küldése