2011. június 6., hétfő

Erdélyi Konyha júniusi lapszám

Hajnalka lapszemlézte legújabb gasztromagazinunkat,mely már kapható az újságárúsoknál, illetve előfizethető Magyarországon is. Információk ITT.

Idézem:

Benne sok-sok nyári finomság. Idényzöldségek, pünkösdi finomságok, ballagásra, illetve sulibuliba valók várják az olvasókat.
Legújabb kolleginánk, Csatlós Erzsébet, Bornemisza Anna 1680-as szakácskönyvéből támasztott fel pár érdekes ételt. Igazán érdekes téma:-) Tőle találunk még újrahasznosított ételeket is.
Gál Edith nyálindító, szájban olvadó falatokkal, Péter Judit szabad tűzön készült pecsenyékkel, illetve szószokkal, mártásokkal készült. György Ottilia hideg ételeket kínál forró napokra, Hegyi-Gál Zsuzsa pedig a hosszú konyhai párolódástól óv bennünket gyorsan készülő idényzöldségekből összevarázsolt ételekkel.
Sütő Edith Tündérkert ajándékaival, Gergely Edit egészséges étrenddel adott hozzá a laphoz. Az Egészségünkre rovatban most a gyermekkori cukorbetegség veszélyeire hívja fel a figyelmet a lap dokinénije, Dr.Bagosi-Fazekas Beáta-Hajnalka, illetve az ételek tápértékeit boncolgatjuk.
Berecki Emőke megpróbálja eldönteni milyen bort is kellene innia, míg a vidám konyhasarokban a székely férfi esetéről kapunk némi információt....na nem Tóth Marival, hanem a zöldsalátával.
Gergely Edit, szemnek is kívánatos, illatos házi sütikkel emeli a lap színvonalát. A fentieken kívül a gyerekkonyhába is bepillanthatunk, a tinikonyhában két nagyon ügyes kezű kislánnyal, és a brióssal is megismerkedhetünk.
Aki kikapcsolódni vágyik megteheti azt a gasztronovella, a horoszkóp, a rejtvény vagy a sajtlexikon átlapozásával.
Végül, de semmiképp sem utolsó sorban Sütő Edit gyerekeknek készült tortáira hívnám fel a figyelmet, melyek láttán bármelyik kisgyereknek felcsillanna a szeme.

Őszintén kívánom, hogy a kedves olvasók ugyanolyan örömüket leljék az Erdélyi Konyha legújabb számában, mint mi találtunk annak összeállításakor!

1 megjegyzés:

Kreatív konyha írta...

Előfizettem rá, már alig várom, hogy megérkezzen! Örülök, hogy Magyarországon is elérhető!

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...