Egy nagyon finom és kiadós sütemény, ebből az adagból kb. 120 darab rolócska lesz. Általában lakodalmakra és nagyobb összejövetelekre sütik, mivel nincs kevés munka vele, de megéri a fáradozást :)
Recept Mihálcz Irénkétől.
Hozzávalók:
1 kg liszt, 50 dkg margarin, 2 tojás, pici só, 2 evőkanál cukor, 1 csomag sütőpor.
Vanília krém: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. fél centiméteres vastagságúra kinyújtjuk, felvágjuk és ujjnyi vastagságú kis hengerekre rácsavarjuk mint a kürtös kalácsot(nem kell megkenni a hengereket), közepesen meleg sütőbe, egymás mellé fektetve sütjük, mikor félig megsült, megforgatjuk és készre sütjük. Még melegen leszedjük a formákról. (Mi falun összegyűjtöttük a varrócérna hengereket és arra csavartuk a tésztát.) Hagyjuk kihűlni, majd csokoládé mázba mártjuk és kókuszba beleforgatjuk. Miután a csoki megdermedt vanília krémmel töltjük meg.
A krémhez a pudingporból és tejből a cukorral sűrű pudingot főzünk. A hűlő pudinghoz apránként hozzákeverjük a vajat. Ezzel a krémmel töltjük meg a kókuszos rolókat.
Csokoládé máz: 15 dkg porcukor, 3 kanál kakaó, 3 kanál forró víz, 1 dió nagyságú vaj vagy 1 kanál olaj. A hozzávalókat összekeverjük, és a sütire öntjük. Ha esetleg egy picit sűrűbb lenne, akkor egy kevés forró vizet még lehet hozzákavarni.
10 megjegyzés:
Ó, de jól néznek ki! Ezt lehet készíteni habroló-készítő csővel? Mert most kaptam, de még nincs hozzá receptem. Majd ezzel kipróbálom!
A tésztája omlós lesz?
Nagyon tetszik!
Nekem is nagyon tetszik, elmentettem, alkalomadtán ki fogom próbálni! :)
Hú, de jó, hogy beblogoltad ezt a receptet. :) Nem is sejted, mióta keresem?
Nagyon klassz recept. El is mentem. :)
... és milyen sok lett a tekercsekből! Finom!
Ezt mi is szoktuk készíteni, főleg lagzira és ünnepekre. Nagyon finom és mutatós! :)
Nekem is nagyon tetszik, meg is próbálnám, de nekem szegényes a fantáziám ahhoz, hogy kitaláljam, mégis mire és hogyan és mekkora tésztát csavarjak.
Nekünk nem erdélyieknek nem tudnád ezt kicsit részletesebben, esetleg képekkel megvilágítani?
Köszi: Nyuci
Szia, látom adtál tippet a cérnaspulnival, köszi, erre fogom tekerni. Újabb kérdésem: Nem ragad rá?, be kell kenni valamivel, vagy becsavarni alufóliával?.
Ha feltekertem, mibe teszem bele?
Tepsiben fektetve? állítva?
Bocs, nem kötekedni akarok, de tényleg érdekel.
Köszi: Nyuci.
Én köszönöm az érdeklődést, legalább ezekre a kérdésekre, bővül a recept amit én elfelejtettem beírni. Köszönöm és örülök, hogy írtál!
Én mindig élesztővel sütöm nagyon fincsi.
Megjegyzés küldése