2015. január 29., csütörtök

Pikáns raguleves


Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg sertéscomb, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1/2 zeller (kisebb), 1 paprika, 10 dkg gomba, 1 hagyma, csípős paprika, 2 dl tejföl, 1 citrom, 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál liszt, házi ételízesítő, petrezselyemzöld, só, bors, olaj.
Elkészítése:

A húst kockára vágjuk, a zöldségeket felaprítjuk. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a húst, amit fehéredésig párolunk, végül a zöldségeket, és együtt pároljuk tovább. Felöntjük vízzel, házi ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, lassú tűzön puhára főzzük.  A tejfölt a liszttel és a mustárral elkavarjuk, besűrítjük a levest, citromlével savanyítjuk, vékony szeletekre vágott csípős paprikát teszünk bele, kissé összeforraljuk, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

2 megjegyzés:

toro celra írta...

Nagyon tetszik a recept, biztosan ki fogom próbálni!

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon guszta leves. A színei étvágy hozóak... Hétvégére megfőzöm.

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...