Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg
sertéscomb, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1/2 zeller (kisebb), 1 paprika, 10
dkg gomba, 1 hagyma, csípős paprika, 2 dl tejföl, 1 citrom, 1 teáskanál mustár,
1 evőkanál liszt, házi ételízesítő, petrezselyemzöld, só, bors, olaj.
Elkészítése:
A húst
kockára vágjuk, a zöldségeket felaprítjuk. Az apróra vágott hagymát kevés
olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a húst, amit fehéredésig párolunk, végül a
zöldségeket, és együtt pároljuk tovább. Felöntjük vízzel, házi ételízesítővel,
sóval, borssal fűszerezzük, lassú tűzön puhára főzzük. A tejfölt a liszttel és a mustárral
elkavarjuk, besűrítjük a levest, citromlével savanyítjuk, vékony szeletekre
vágott csípős paprikát teszünk bele, kissé összeforraljuk, petrezselyemzölddel
megszórva tálaljuk.
2 megjegyzés:
Nagyon tetszik a recept, biztosan ki fogom próbálni!
Nagyon guszta leves. A színei étvágy hozóak... Hétvégére megfőzöm.
Megjegyzés küldése