2015. október 10., szombat

Cukkinis-zöldborsós csirkeragú


Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg csirkemell, 1 kisebb cukkini, 10 dkg zöldborsó, 15 dkg sajt, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 hámozott paradicsom-konzerv, olívaolaj, só, fehér bors, zöld fűszerek (bazsalikom, oregánó, petrezselyemzöld), 40 dkg csőtészta.
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, a húst kockára vágjuk. A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, majd kockára vágjuk. Kevés olajon a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a paprikát és a zöldborsót kissé összefőzzük, ekkor hozzáadjuk a csirkemellet és a kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, rádobjuk a félbevágott, szeletelt cukkinit, megszórjuk a zöld fűszerekkel és együtt pároljuk kb. 5 -10 percig. Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A paradicsomot felforraljuk, majd a kifőtt tésztával összekavarjuk, megszórjuk apróra vágott vagy szárított bazsalikommal. Egy adag tésztát rakunk a tányérra, megszórjuk reszelt sajttal, rákanalazunk a raguból. Forrón tálaljuk.
KT. 2015 augusztus

Nincsenek megjegyzések:

Csirkés-spenótos tagliatelle

Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg széles metélt, 25 dkg csirkemell, 1 csokor spenót, 5 dkg vaj, 2 cikk fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 5 ...