Hozzávalók:
a piskótához: 4 tojás,
8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 4 evőkanál víz, 1 teáskanál sütőpor,
citromlé, csipetnyi só;
a krémhez: 25 dkg mascarpone, 10 dkg tehéntúró, 5 dl tejszín, 15 dkg porcukor,
2 tasak vaníliás cukor, 10 dkg szőlő, 10 g zselatin; a díszítéshez: tejszínhab, szőlő.
Elkészítése:
A
piskótához a tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a vizet,
majd belevegyítjük a lisztet és a citromlével felhabosított sütőport. A
tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval, és szép lassan beleforgatjuk a
masszába. Sütőpapírral bélelt formában 170 fokon 35 perc alatt megsütjük. A zselatint
elkavarjuk 3-4 evőkanál vízben, felmelegítjük (nem szabad főzni). A mascarponét a kétféle cukorral simára
dolgozzuk, folyamatosan kavarva hozzáadjuk a zselatint. A tejszínt kemény habbá
verjük, kétharmadát és a krémsajtba vegyítjük, megtöltjük vele a kettévágott
piskótát, megrakjuk szőlőszemekkel. Befedjük a piskótával, erre jön a
tehéntúrós krém. Ehhez a tehéntúrót a félretett tejszínnel elkavarjuk, és a
tortára kenjük. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, szőlőszemekkel és
tejszínhabbal díszítjük.
EK. 2015 október
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése