Hozzávalók
(4 személyre):
50 dkg
csirkemell, 1 kisebb cukkini, 10 dkg zöldborsó, 15 dkg sajt, 1 hagyma, 1
zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 hámozott paradicsom-konzerv, olívaolaj, só, fehér
bors, zöld fűszerek (bazsalikom, oregánó, petrezselyemzöld), 40 dkg csőtészta.
Elkészítése:
A
zöldségeket megpucoljuk, a húst kockára vágjuk. A hagymát és a paprikát apróra
vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, majd kockára vágjuk. Kevés olajon a
hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a paprikát és a zöldborsót kissé összefőzzük,
ekkor hozzáadjuk a csirkemellet és a kockára vágott paradicsomot, sózzuk,
borsozzuk, puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, rádobjuk a félbevágott,
szeletelt cukkinit, megszórjuk a zöld fűszerekkel és együtt pároljuk kb. 5 -10
percig. Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A paradicsomot
felforraljuk, majd a kifőtt tésztával összekavarjuk, megszórjuk apróra vágott
vagy szárított bazsalikommal. Egy adag tésztát rakunk a tányérra, megszórjuk
reszelt sajttal, rákanalazunk a raguból. Forrón tálaljuk.
KT. 2015 augusztus
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése