Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg krumpli, 20 dkg zellergumó, 1 kisebb hagyma, 2
dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, só,
bors.
Elkészítése:
A krumplit és a hagymát meghámozzuk, a krumplit
azonos nagyságú, kisebb kockákra, a hagymát pedig apróra vágjuk. Az olajon
rózsaszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a hagymát, felöntjük 2 dl hideg
vízzel, simára keverjük majd beletesszük a krumplit, és további kb. 1,3 liter
vizet adunk hozzá. A zellert csíkokra vágjuk, és a levesbe szórjuk. Ízlés
szerin sóval, borssal fűszerezzük, mérsékelt tűzön puhára főzzük. Amikor a
zöldségek megpuhultak belekavarjuk a tejfölt. A petrezselyemzöldet apróra
vágjuk, a kész levesre szórjuk.
KK. 2015
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése