Hozzávalók (4 személyre):
70 dkg csülök, 1 kisebb fej káposzta
(kb. 1 kg-os), 2 gerezd fokhagyma,1 hagyma, 1 kiskanál pirospaprika, 2 dl
paradicsomlé, 1 csokor kapor, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, só, őrölt bors, 4
evőkanál olaj;
továbbá: 50 dkg főtt krumpli.
Elkészítése:
A csülköt annyi vízzel amennyi ellepi,
főni tesszük, szemes borsot és babérlevelet teszünk a fövő vízbe, puhára
főzzük. A káposztát apróra vágjuk, kissé megsózzuk. A hagymát apróra vágjuk, az
olajon megpároljuk, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a káposztát és a paradicsomlét,
megszórjuk az apróra vágott kaporral, kevés vizet öntünk alá, megborsozzuk, és
lefödve puhára pároljuk. Amikor megpuhult a tejfölt a liszttel elkavarjuk, és a
káposztát besűrítjük. A csülköt szeletekre vágjuk, mindkét oldalát kissé
megpirítjuk és a paradicsomos káposztával meg a főtt krumplival tálaljuk.
2015. KáposztásK.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése