2015. október 12., hétfő

Hagymás csirkemáj zellerpürével


Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg csirkemáj, 3 hagyma, 2 cikk fokhagyma, zsiradék, pirospaprika, só, bors, 70 dkg-os zeller, 5 dkg vaj, 2-3 evőkanál tejföl, csipet szerecsendió (őrölt).
Elkészítése:
A csirkemájat megtisztítjuk, darabokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük, a zsiradékon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, azzal is egy kicsit tovább pirítjuk, a tűzről lehúzzuk az edényt, elkeverjük benne a pirospaprikát. Hozzáadjuk a májat, borsozzuk. Először kicsit nagyobb lángon sütjük, és többször kavarjuk meg, hogy belül ne maradjon nyers, majd a tüzet mérsékelve alatta süssük puhára.

A püréhez a zellergumót meghámozzuk, kockára vágjuk, feltöltjük vízzel és kevés sóval puhára főzzük. A zellert a fokhagymával együtt botmixerrel pürésítjük, belekavarjuk a tejfölt és a vajat, majd hozzáadjuk a fűszereket, és alaposan összekeverjük. A hagymás csirkemájjal melegen tálaljuk.
KT. 2015 október.

Nincsenek megjegyzések: