Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg csirkemáj, 3 hagyma, 2 cikk
fokhagyma, zsiradék, pirospaprika, só, bors, 70 dkg-os zeller, 5 dkg vaj, 2-3
evőkanál tejföl, csipet szerecsendió (őrölt).
Elkészítése:
A csirkemájat megtisztítjuk, darabokra
vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük, a zsiradékon megfonnyasztjuk,
hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, azzal is egy kicsit tovább pirítjuk, a tűzről
lehúzzuk az edényt, elkeverjük benne a pirospaprikát. Hozzáadjuk a májat, borsozzuk.
Először kicsit nagyobb lángon sütjük, és többször kavarjuk meg, hogy belül ne
maradjon nyers, majd a tüzet mérsékelve alatta süssük puhára.
A püréhez a zellergumót meghámozzuk,
kockára vágjuk, feltöltjük vízzel és kevés sóval puhára főzzük. A zellert a fokhagymával
együtt botmixerrel pürésítjük, belekavarjuk a tejfölt és a vajat, majd
hozzáadjuk a fűszereket, és alaposan összekeverjük. A hagymás csirkemájjal
melegen tálaljuk.
KT. 2015 október.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése