Hozzávalók
(4 személyre):
a
körethez: 50 dkg tarhonya, 4- 5 krumpli, 1 hagyma, házi ételízesítő, só, bors,
3-4 evőkanál olaj, petrezselyemzöld.
továbbá:
60 dkg sertéskaraj, só, bors, zsiradék.
Elkészítése:
A
hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. A krumplit meghámozzuk és kockákra
vágjuk. A tarhonyát megpirítjuk a forró olajon, hozzáadjuk a hagymát, kissé
megdinszteljük, majd feltöltjük meleg vízzel. Házi ételízesítővel, sóval,
borssal fűszerezzük, beletesszük a krumplit és lassú tűzön puhára főzzük.
Belekavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sült karajjal tálaljuk. A
sertéskarajt sóval és borssal fűszerezzük. A zsíron megpirítjuk a húst, majd
puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult fedő nélkül zsírjára sütjük.
KK. 2015
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése