Hozzávalók
(4 személyre):
80 dkg
csirkeszárny, 5 dkg füstölt szalonna, 2-3 paprika, 3 hámozott paradicsom, 2
hagyma, 2 cikk fokhagyma, zsír vagy olaj, pirospaprika, petrezselyemzöld, liszt,
só, bors.
Elkészítése:
A
csirkeszárnyat jól megpucoljuk, megmossuk, sóval meg borssal fűszerezzük.
Lisztbe forgatjuk, és kevés zsiradékon hirtelen megsütjük. Ekkor felöntjük
annyi vízzel, amennyi ellepi, lefödjük, és 20-30 perc alatt puhára pároljuk. A
szalonnát csíkokra vágjuk. A hagymát is felaprítjuk, a paprikát csíkokra, a
paradicsomot kockára vágjuk. Kevés zsiradékon megpirítjuk a szalonnát,
hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Beletesszük a paprikát, majd amikor ez
is félig megpuhult, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot, és
néhány perc alatt puhára pároljuk. A lecsót a húshoz adjuk, összeforraljuk, és
petrezselyemzölddel megszórva, friss kenyérrel, főtt tésztával vagy párolt
rizzsel tálaljuk.
KT. 2015 augusztus
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése