2015. október 10., szombat

Lecsós csirkeszárny


Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg csirkeszárny, 5 dkg füstölt szalonna, 2-3 paprika, 3 hámozott paradicsom, 2 hagyma, 2 cikk fokhagyma, zsír vagy olaj, pirospaprika, petrezselyemzöld, liszt, só, bors.
Elkészítése:
A csirkeszárnyat jól megpucoljuk, megmossuk, sóval meg borssal fűszerezzük. Lisztbe forgatjuk, és kevés zsiradékon hirtelen megsütjük. Ekkor felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefödjük, és 20-30 perc alatt puhára pároljuk. A szalonnát csíkokra vágjuk. A hagymát is felaprítjuk, a paprikát csíkokra, a paradicsomot kockára vágjuk. Kevés zsiradékon megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Beletesszük a paprikát, majd amikor ez is félig megpuhult, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot, és néhány perc alatt puhára pároljuk. A lecsót a húshoz adjuk, összeforraljuk, és petrezselyemzölddel megszórva, friss kenyérrel, főtt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
KT. 2015 augusztus

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....