2015. október 29., csütörtök

Paradicsomos káposztafőzelék csülökkel


Hozzávalók (4 személyre):
70 dkg csülök, 1 kisebb fej káposzta (kb. 1 kg-os), 2 gerezd fokhagyma,1 hagyma, 1 kiskanál pirospaprika, 2 dl paradicsomlé, 1 csokor kapor, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, só, őrölt bors, 4 evőkanál olaj; továbbá: 50 dkg főtt krumpli.
Elkészítése:
A csülköt annyi vízzel amennyi ellepi, főni tesszük, szemes borsot és babérlevelet teszünk a fövő vízbe, puhára főzzük. A káposztát apróra vágjuk, kissé megsózzuk. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megpároljuk, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a káposztát és a paradicsomlét, megszórjuk az apróra vágott kaporral, kevés vizet öntünk alá, megborsozzuk, és lefödve puhára pároljuk. Amikor megpuhult a tejfölt a liszttel elkavarjuk, és a káposztát besűrítjük. A csülköt szeletekre vágjuk, mindkét oldalát kissé megpirítjuk és a paradicsomos káposztával meg a főtt krumplival tálaljuk.
2015. KáposztásK.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....