2016. május 24., kedd

Almás-barackos sütemény


Hozzávalók:
2,5 bögre finomliszt (2,5 dl), 1 bögre cukor, 3/4 bögre olaj, 4 tojás, 4 dl tejföl, 1 tasak sütőpor, 1 tasak vaníliás cukor, csipet só;
továbbá: 4 őszibarack, 4 alma, 2 evőkanál cukor, fahéj.
Elkészítése:
A kétféle cukrot a tojásokkal alaposan elkeverjük, hozzáadjuk az olajat és a tejfölt, majd a masszához adagoljuk a lisztet, csipet sót meg a sütőport. A tésztát sütőpapírral bélelt 30 x 35 cm-es tepsibe simítjuk. A barackot és az almát megmossuk, kimagozzuk, szeletekre vágjuk. A szeleteket felváltva, kissé ferdén a tésztába szurkáljuk, megszórjuk a fahéjjal elkavart cukorral, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. 
KT. 2016 május.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....