Hozzávalók:
2,5 bögre finomliszt (2,5 dl), 1 bögre cukor, 3/4
bögre olaj, 4 tojás, 4 dl tejföl, 1 tasak sütőpor, 1 tasak vaníliás cukor,
csipet só;
továbbá: 4 őszibarack, 4 alma, 2 evőkanál cukor, fahéj.
Elkészítése:
A kétféle cukrot a tojásokkal alaposan elkeverjük, hozzáadjuk
az olajat és a tejfölt, majd a masszához adagoljuk a lisztet, csipet sót meg a
sütőport. A tésztát sütőpapírral bélelt 30 x 35 cm-es tepsibe simítjuk. A
barackot és az almát megmossuk, kimagozzuk, szeletekre vágjuk. A szeleteket
felváltva, kissé ferdén a tésztába szurkáljuk, megszórjuk a fahéjjal elkavart
cukorral, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
KT. 2016 május.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése