Hozzávalók 4 személyre:
30-40 dkg erdei
gomba, 1 liter hús- vagy zöldségleves, 1 szelet zeller, 1 sárgarépa, 1
petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 1-2 evőkanál cérnametélt, 1 kis csokor petrezselyemzöld,
házi ételízesítő, 2-3 evőkanál olaj vagy zsiradék, só, bors.
Elkészítése:
A zsiradékon megdinszteljük
a meghámozott, csíkokra vágott zöldségeket, felöntjük a húslevessel, és vízzel
pótoljuk. Házi ételízesítővel, borssal fűszerezzük. Amikor a zöldségek félig megpuhultak,
hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a cérnametéltet és az apróra vágott
petrezselyemzöldet. Ízlés szerint sózzuk, néhány perc alatt készre főzzük.
EK. 2016. április
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése