Hozzávalók:
4 tojás, 1 bögre cukor (250 ml), 2,5 dl tejföl, 2
evőkanál olvasztott vaj, 1 bögre liszt, 1 teáskanál sütőpor, csipet só, 1
teáskanál citromhéj, 50 dkg tehéntúró, 1 tasak vaníliás cukor, 2 evőkanál
búzadara;
továbbá: 25-30 dkg eper, porcukor.
Elkészítése:
A cukor felét 2 tojással jól elkavarjuk, hozzáadjuk a
tejfölt, az olvasztott vajat, csipet sót meg a sütőporral elvegyített lisztet.
Krémesre kavarjuk, majd egy sütőpapírral bélelt 26-28 cm-es tepsibe vagy
tortaformába öntjük. A maradék cukrot 2 tojással és a tehéntúróval elkavarjuk,
hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot, a búzadarát, majd a tölteléket a
tepsibe egyenletesen elosztjuk. Az epret négybe vágjuk, és a túrótöltelékre
rakosgatjuk. Előmelegített 180-200 fokos sütőben megsütjük. Hagyjuk a tepsiben
kihűlni, szeleteljük, porcukorral megszórva kínáljuk.
KT. 2016 május.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése