Hozzávalók:
a piskótához: 4 tojás, 8
dkg cukor, 3 evőkanál víz, 2 evőkanál olaj, 4 evőkanál kakaó, 4 evőkanál liszt,
1 tasak sütőpor, citromlé, csipet só;
a krémhez: 25 dkg
mascarpone, 20 dkg tehéntúró, 3 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 2 tasak vaníliás
cukor, 10 g zselatin;
a díszítéshez: 5 dkg csokoládé, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése:A piskótához a tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral és az olajjal, hozzáadjuk a vizet, majd belevegyítjük a kakaót, a lisztet és a citromlével felhabosított sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval, és szép lassan beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon 35 perc alatt megsütjük. A zselatint elkavarjuk 3-4 evőkanál vízben, felmelegítjük (nem szabad főzni). A mascarponét a tehéntúróval és a kétféle cukorral simára dolgozzuk, folyamatosan kavarva hozzáadjuk a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük, a krémbe forgatjuk, majd a kihűlt piskótára kenjük. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és a sütemény tetejére csurgatjuk. Hagyjuk kissé megdermedni, ekkor szeleteljük.
KT. 2016 április.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése