Hozzávalók (4 személyre):
1 kisebb káposzta, 30 dkg füstölt csülök,
1 hagyma, csombor, kapor, 2-3 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, bors, kevés
pirospaprika, zsír, ecet.
Elkészítése:
A csülköt ha nagyon sós beáztatjuk, kockára
vágjuk, feltöltjük vízzel és főni tesszük. A hagymát apróra vágjuk, majd egy
evőkanál zsíron megdinszteljük. Megszórjuk a fűszerpaprikával és a csülökhöz
adjuk. Amikor a hús majdnem megfőtt, hozzáadjuk a felvágott káposztát, a zöld fűszereket
és puhára főzzük. Kevés zsiradékon világosra pirítjuk a lisztet, csomómentesre
kavarjuk egy kevés vízzel, hozzáadjuk a tejfölt és berántjuk a levest, majd
kiforraljuk. Csípős paprikával, ecettel kínáljuk.
Káposztás könyv 2016.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése