Bizonyára mindenki főz húsvétra sonkát. Én úgy tanultam, hogy nem szabad kivenni a főzőléből mert akkor kiszárad. Alább leírom hogyan szoktuk megfőzni.
Kellemes készülődést, áldott ünnepet és jó étvágyat kívánok! :)
A sonkát ha nagyon sós előző nap áztassuk be, másnap cseréljük le a vizet róla. A főző lébe tegyünk egy kis fej hagymát, egy kis fej fokhagymát, néhány szem fekete borsot, 2-3 babérlevelet. A sonka főzési ideje mindig annyi, ahány kiló, vagyis, ha két és fél kilós, akkor két és fél óráig kell főzni. Ha kész, hagyjuk, hogy a saját vízében hűljön ki, mert így a hús egészen puha és omlós marad, utána pedig tegyük hűtőbe. Így nem szárad ki, szépen szeletelhető lesz. Nem kell attól félni, hogy nyers marad!
A főzőlevet felhasználhatjuk pl. káposztához, bableves vagy -krumplileveshez.
6 megjegyzés:
De irigyellek. Férjem nem szereti a sonkát, emiatt magam miatt nem veszek. Majd falatozok a rokonoknál
Kellemes Húsvéti ünnepet kívánok!
Hú micsoda sonkák!
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok!
Kellemes Húsvéti Ünnepet kívánok!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok, neked és az egész családnak
Hát biztos vega a férjed ha a húst,sonkát nem szereti!:)De azért te vehetnél magadnak...és otthon is tudnál falatozni a férjed előtt! :)
Megjegyzés küldése