Hozzávalók:
50 dkg csicsóka, 2 darab közepes méretű krumpli, 5 dl zöldség alaplé, 5 dkg vaj, 1 fej közepes hagyma, zellerszár, só, bors, 2 dl tejszín, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra, a krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. A vajat megolvasztjuk, a hagymát megdinszteljük a vajon, majd hozzáadjuk a krumplit és a zellert, felöntjük az alaplével. Hagyjuk néhány percet főni, majd beletesszük a meghámozott és apróra vágott csicsókát. Ezeket puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük amíg teljesen sima, daraboktól mentes folyadékot kapunk. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és egy picit összeforraljuk. Díszítésként apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá.
50 dkg csicsóka, 2 darab közepes méretű krumpli, 5 dl zöldség alaplé, 5 dkg vaj, 1 fej közepes hagyma, zellerszár, só, bors, 2 dl tejszín, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra, a krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. A vajat megolvasztjuk, a hagymát megdinszteljük a vajon, majd hozzáadjuk a krumplit és a zellert, felöntjük az alaplével. Hagyjuk néhány percet főni, majd beletesszük a meghámozott és apróra vágott csicsókát. Ezeket puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük amíg teljesen sima, daraboktól mentes folyadékot kapunk. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és egy picit összeforraljuk. Díszítésként apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá.
5 megjegyzés:
Fincsi lehetett. Nekem még mindig a hűtőben lapulnak a csicsókáim...
Csak egyszer kapnék már valahol csicsókát, úgy megkóstolnám.
Nagyon guszta a levesed!
Jaj de jó, hogy feltetted ezt a receptet:). Tegnap kaptam egy szatyor csicsókát, és valami levest akartam belőle csinálni. A krumplit én alapból kihagytam volna belőle, de így fogok azt is beletenni. Köszönöm az ötletet mégegyszer.
Én még nem ettem csicsókát, biztos finom
Látom mostanában krémleveseket esztek:)Na de Jutka,már csicsóka is??:P Hol vetted te?Fincsi lehet!
Megjegyzés küldése