Hozzávalók:
Sertéscomb vagy karaj, zsír, só, egész bors, 25 dkg vegyes zöldség, 1 fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, leveskocka, 1 evőkanál paradicsompüré.
Elkészítése: A húst jól megmossuk, zsírban minden oldalát elősütjük, befűszerezzük és hozzáadva a fenti zöldségeket, rövid lében pároljuk. Ha megpuhult, a húst levéből kiszedjük, és felszeleteljük.
A visszamaradt zöldségeket pürésítjük, közben egy lábosban a zsírt felolvasztjuk, meghintjük liszttel, ezzel is rövid ideig pirítjuk, majd rászűrjük a hús párolólevét. Jól kiforraljuk, lezsírozzuk, utoljára elkeverjük benne a paradicsompürét, ezt a mártást tálaláskor a húshoz adjuk. Burgonyapürével tálaljuk.
A visszamaradt zöldségeket pürésítjük, közben egy lábosban a zsírt felolvasztjuk, meghintjük liszttel, ezzel is rövid ideig pirítjuk, majd rászűrjük a hús párolólevét. Jól kiforraljuk, lezsírozzuk, utoljára elkeverjük benne a paradicsompürét, ezt a mártást tálaláskor a húshoz adjuk. Burgonyapürével tálaljuk.
6 megjegyzés:
Istenien néz ki!
Gyakran készítem én is , imádjuk!
jajj, de szeretem az ilyenfajta szaftos húsokat!!!!!!!!!!! :-)
Jo fincsi
:) Mi is nagyon szeretjük!
Az összepűrésített zöldségeket utolsóként a hús párolólevével adjuk hozzá?
Az összepürésített zöldségeket utolsó lépéslént a párolólével adjuk hozzá?
Megjegyzés küldése