Hozzávalók a piskótához:
6 tojás, 30 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 dl olaj, 1 dl langyos víz, 30 dkg liszt.
Krém:
4 evőkanál lisztből, 4 dl tejjel pépet főzünk, ezt ízesítjük vaníliával és rummal.
10 dkg Rama margarint habosra kavarunk 15 dkg cukorral és miután a pép kihűlt összevegyítjük.
Elkészítése:
6 tojássárgát kikavarunk 30 dkg cukorral habosra, majd az olajjal és a vízzel lassanként elkavarjuk, ezután tegyük bele a 30 dkg lisztet meg a sütőport (én a sütőport mindig a liszten kissé felhaboztatom citromlével), a tojásfehérjét kemény habbá verjük és lassan belekavarjuk. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe kakaót teszünk és külön-külön, margarinnal kikent, belisztezett, őzgerincformákba töltjük, majd megsütjük.
Miután megsült és kihűlt, ujjnyi szeletekre vágjuk.
A krémmel egymáshoz „ragasztjuk” a tésztát úgy, hogy a fehéret a barna kövesse mindig. Így egy „félméteres”, vagy két kisebb rudat kapunk.
Bevonjuk glazúrral, megvárjuk amíg megdermed. Tálaláskor kissé ferdén, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Glazúr: 15 dkg porcukor, 3 k kakaó, 3 k forróvíz, 1 dió nagyságú vaj vagy 1 k olaj.
15 megjegyzés:
Hm, de fincsi régi recept. Olyan rég nem sütöttem ilyet, pedig jó és könnyű elkészíteni. :)
Nagyon finom, én ettem is belőle .-)
Imádom, bár még sosem készítettem
Igazi "hazai" sütemény, bár én még ilzen színeset nem ettem, de szívesen megkostolnám.
Nézz be hozzám, meglepetés vár!
Munkaigényes, de nagyon finom sütemény:) Nálunk a nászasszonyom veselkedik neki időnként, az egész család örömére. :)
Épp most,vette őzgerinc formát, hogy tudjak ilyen sütit készíteni!
Bár nem biztos, hogy ez nagyon jót tesz a fogyimnak, de a család azt hiszem fogja értékelni!
Örülök, hogy segítségeddel rátaláltam az oldalra!
Kedves Jutka!
Nagyon guszta a sütid, biztosan nagyon finom is. Nézz be hozzám, vár Rád valami.
Üdv. Mrita
Kedves Jutka!
Csodálatos a blogod. Nézz be hozzám a 10-i bejegyzéshez, meglepetés vár Rád.
Üdv. Rita
Kedves Jutka! Nézz be hozzám kérlek! Üdv. Mari
Látom más tavaszra készülsz:) Nézz be hozzám!
Nalunk a csaladba ezt metres tesztanak hivjak es nagyon finom,mi tortanak is szoktuk hivni ugyanis olyan az ize es kulsoleg is mint egy szelet torta.utoljara karacsonyra sutottuk.Hm...de finom volt. :P
Hű, de örülök ennek a receptnek, régebb én is rengeteget készítettem, de már jó 15 éve annak. Elő kellene venni ismét. Köszi, hogy eszembe juttattad. Nagyon jó a blogod.
Hű, régebb én is sokat sütöttem de annak már jó 15 éve. Elő kellene vennem ismét ezt a receptet. Nagyon jó a blogod. Gratula.
Érdekes, mekkora divatja volt egy időben ennek a süteménynek a 80-as években! Bárhová mentem, mindenki ezzel kínált, aztán méltatlanul feledésbe merült :) Legközelebb előrukkolok vele a családomnak!
Megjegyzés küldése