Már nagyon rég készülök megsütni ezt a sütit, az ötletet Ottis-tól lestem el, nagyon finom, mindenkinek ajánlom:)
Hozzávalók a piskótához:
4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó por, csipet só, egy evőkanál olaj, egy kávéskanál sütőpor.
Hozzávalók a töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza, 25 dkg mascarpone krémsajt, 2 dl tejszín habbá verve, 3 evőkanál kapucsínó por, 2 banán (de lehet többet is rakni).
A tetejére: csokimáz
Elkészítése:
A tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük, időközben hozzáadjuk az olajat és a cukrot kanalanként, majd a kemény tojáshabhoz egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és folyamatosan verjük. Végül óvatosan belekavarjuk a kakaóval elvegyített lisztet. Kivajazott közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk és óvatosan feltekerjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a hozzávalókat habverő segítségével összekeverjük, majd miután kihűlt a piskóta óvatosan kitekerjük, megkenjük krémmel, rátesszük a közepére a banánokat és újra feltekerjük. A tetejét megkenjük csokimázzal, kb. fél órát betesszük a hűtőbe.
5 megjegyzés:
ez nagyon finom lehet!
Jutka drága, guszta lett nagyon!
Guszta, és hát gesztenyés, ami mindent visz :)
Álom! Yamy! Yamy!
Húú, de jól néz ki!! Biztos nagyon finom is lehet!!
Megjegyzés küldése