Hozzávalók:
60-70 dkg alma, 4 tojás, 15 dkg liszt, 15 dkg
porcukor, 3 evőkanál víz, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó, kevés só.
A krémhez: 1 csomag vaníliapuding, 2,5 dl.
tej, 12 dkg vaj, 12 dkg porcukor.
A mázhoz: 10 dkg porcukor, 1 kanál olaj,
kakaó, forró víz.
Elkészítése:
Egy tortaformát kibélelünk alufóliával,
kiolajozzuk. Az almát meghámozzuk majd szeletekre vágjuk és szorosan egymás
mellé a tortaforma alját kibéleljük. 4 tojássárgát kikavarjuk a 15 dkg
porcukorral, 3 kanál vízzel és pici sóval. Hozzáadjuk a lisztet, a kevés
citromlével felfuttatott sütőport és a felvert tojáshabot. Kb. felét az almára
öntjük, a visszamaradt részbe kakaót kavarunk és rácsorgatjuk a fehér tésztára.
Előmelegített sütőbe megsütjük.
Krém: a vaníliapudingot megfőzzük a tejjel és
a porcukorral. Amikor langyosra hűlt hozzákavarjuk a vajat is.
Ezt a krémet a kihűlt és kiborított piskótára
öntjük. 30 percre hűtőbe tesszük.
A máz hozzávalóit elkavarjuk és a krém
tetejére simítjuk.
3 megjegyzés:
Nagyon guszta és finom ez a sütemény !Hasonló receptem van csak nem torta formában szoktam sütni.
Finom, könnyű süti lehet, nagyon jól néz ki!
Nagyon jól néz ki.:)) Tuti finom lehet, alma is krém is, szívesen megkóstolnám!!!
Megjegyzés küldése