Hoztam egy finom főzeléket, egyik kedvencem a zöldbab. Pulykafasírtot sütöttem hozzá, de tükörtojással vagy önmagában is nagyon finom.
Hozzávalók:
1 kg zöldbab, 3 közepes paradicsom, 1 evőkanál zsír, 1 hagyma, 1 kanál liszt, só, bors, ételízesítő, pirospaprika, petrezselyemzöld, 1 kávéskanál cukor.
Elkészítése:
A zöldbabot megpucoljuk, 2-3 cm-es darabokra törjük és enyhén sós vízben megfőzzük. A paradicsomot lobogó vízbe mártjuk(így könnyebben lejön a héja), meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és a zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot kissé összefőzzük és zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel és egy késhegynyi pirospaprikával, majd csomómentesre kavarjuk. Hozzáadjuk a leszűrt babot, a felaprított petrezselyemzöldet, a cukrot, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük. Ízlés szerint feltéttel tálaljuk.
1 megjegyzés:
Paradicsomos zöldbabot még nem csináltam, de nem lehet rossz,mert a paradicsomos dolgokat imádom.:) Fasírttal meg tökéletes!
Megjegyzés küldése