Hozzávalók:
80 dkg pulykacomb, 10 dkg
füstölt szalonna, 2 dl tejföl és 2-3 evőkanál főzőtejszín (elhagyható), 4 fej (30 dkg) lila hagyma, mustár,
1 evőkanál cukor, só, bors.
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk,
megfűszerezzük, megkenjük a mustárral és fél napra hideg helyre
tesszük. Tepsibe rakjuk, megszórjuk egy kevés darált fehér és
egy kis fekete borssal, kb. 1,5 dl vizet öntünk a hús alá, majd
alufóliával lefedjük és előmelegített sütőbe tesszük. Amikor
a hús már majdnem megpuhult, akkor egy edénybe leöntjük róla a
levét, és végigrakjuk szalonna csíkokkal. Alufóliával letakarva
visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a hús teljesen puha nem lesz. A
fóliát levéve kb. még tíz percet sütjük vigyázva, hogy ne süljön túl a hús.
Mártás: A hagymát csíkokra vágjuk
és olajon üvegesre sütjük. Amikor a hagyma összefonnyadt,
megszórjuk 1 evőkanál kristálycukorral, ezzel még megkeverjük,
amíg a cukor elolvad de nem szabad pirítani. Hozzákeverünk egy
evőkanál finom lisztet, hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt és a húsról
leöntött levet. Folytonosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. A
kész mártást a sült hús mellé adjuk és burgonyapürével
tálaljuk.
2 megjegyzés:
Finom husika, köszönjük a receptet. Ami a legjobban tetszik nekem, a mártás, én eddig máshogyan készítettem, de ez nagyon szimpatikus. És a fűszerkalauz is hasznos nagyon:)
Ez a hagymamártás izgatja a fantáziámat, az életben soha nem hallottam róla, viszont imádom a hagymát minden formában, szóval kipróbálom a héten sült pulykacombhoz én is, nagyon jó ötlet:-)))))
Megjegyzés küldése