Hozzávalók 4
személyre:
1,5 kg nyúlhús, 2
sárgarépa, 3-4 hagyma, 4 cikk fokhagyma, só, bors, olívaolaj, 3 evőkanál
tejföl, áfonyalekvár.
a pácléhez: 4 dl
vörösbor, 2 hagyma, 2 babérlevél, 3 cikk fokhagyma, szemes bors.
Elkészítése:
A nyúlhúst
feldaraboljuk. A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk, majd
ráöntjük a vörösbort. A páclébe belerakjuk a nyúldarabokat, megszórjuk szemes
borssal, hozzáadjuk a babérlevelet, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A hagymát apróra,
a sárgarépát karikára vágjuk, majd olívaolajon kissé megpároljuk.
Beletesszük a pácolt nyúlhúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott
fokhagymával, vizet öntünk alá, és előmelegített 200 fokos sütőben, alufóliával
letakarva, kb. 1,5 órát sütjük. Néha a vizet pótoljuk a páclével. Amikor a hús
megpuhult, kiszedjük a zöldségekből, és melegen tartjuk. A megfőtt zöldségeket
pürésítjük, belekavarjuk a tejfölt, sóval, borssal ízesítjük. A szószt kissé
összeforraljuk, majd a húst belerakjuk, és burgonyapürével vagy főtt burgonyával, áfonya lekvárral
tálaljuk.
1 megjegyzés:
Nagyon finomnak látszik!
Megjegyzés küldése