2014. március 19., szerda

Kapros-juhsajtos omlettek


Hozzávalók (2 személyre):
4 tojás, 3-4 evőkanál reszelt juhsajt, 1 kisebb piros húsú paprika, 1-2 evőkanál friss kapor, só, bors, vaj.
Elkészítése:
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és leforrázzuk. Lehúzzuk a héját és apró kockára vágjuk, majd kevés vajon megpároljuk. A tojást felverjük, belekavarjuk a juhsajtot, a párolt paprikát és az apróra vágott kaprot, sóval, borssal fűszerezzük. A kosárka- vagy muffin formákat kivajazzuk, belekanalazzuk a tojásmasszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Azonnal tálaljuk, vagy hűtőszekrényben tároljuk, másnap felmelegítjük. Friss kenyérrel és zöldséggel kínáljuk.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta!

Zöldséges csirkefasírt káposztás nokedlivel

Hozzávalók a fasírthoz:  60 dkg csirkehús, 2 tojás, 1 zsömle, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, só, bor...