2014. március 30., vasárnap

Limoncello


Hozzávalók:
4 citrom, 3 dl 96%-os alkohol, 25 dkg cukor, 4 dl víz.
Elkészítése:
A citromokat forró vízzel alaposan megmossuk, és szárazra töröljük. Hámozókéssel lehámozzuk a citrom sárga héját, a levét kicsavarjuk. A héját jól zárható befőttesüvegbe rakjuk, ráöntjük a citrom levét és az alkoholt. Lezárva 3-4 hétig pihentetjük, néha összerázzuk. A cukorból és a vízből szirupot főzünk, összekavarjuk a leszűrt citromos alkohollal, üvegekbe öntjük, és hűtőszekrényben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...