Hozzávalók:
50
dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 tasak szárított élesztő, 1 evőkanál cukor, 5
evőkanál olaj, 3 dl tej, 1 mokkáskanál
só.
a
töltelékhez: 10 dkg szeletelt sonka, 10 dkg sajt, 5 dkg vaj
továbbá:
1 tojás, reszelt sajt, szezámmag, esetleg köménymag
Elkészítése:
Az
élesztőt elkeverjük a cukorral és 1 teáskanál liszttel, majd felfuttatjuk kevés
langyos tejben. Amikor az élesztő megkelt, jól összegyúrjuk a sóval elvegyített
liszttel, a tojássárgájával, az olajjal és a tejjel, majd olajjal kikent tálba
tesszük, és 30 percig pihentetjük. Amikor a tészta megkelt, 4 cipóra osztjuk,
mindegyik cipót félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, 8 részre vágjuk. A sonkát
apróra daraboljuk, majd a reszelt sajttal együtt belekavarjuk a puha vajba. 1-1
teáskanálnyi tölteléket halmozunk minden szelet résztára, szélesebbik felétől
kezdve feltekerjük, megkenjük felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal, illetve
szezámmaggal vagy köménymaggal. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített
180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése