2014. április 1., kedd

Sonkás töltött kiflik


Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 tasak szárított élesztő, 1 evőkanál cukor, 5 evőkanál olaj, 3 dl tej,  1 mokkáskanál só.
a töltelékhez: 10 dkg szeletelt sonka, 10 dkg sajt, 5 dkg vaj
továbbá: 1 tojás, reszelt sajt, szezámmag, esetleg köménymag
Elkészítése:
Az élesztőt elkeverjük a cukorral és 1 teáskanál liszttel, majd felfuttatjuk kevés langyos tejben. Amikor az élesztő megkelt, jól összegyúrjuk a sóval elvegyített liszttel, a tojássárgájával, az olajjal és a tejjel, majd olajjal kikent tálba tesszük, és 30 percig pihentetjük. Amikor a tészta megkelt, 4 cipóra osztjuk, mindegyik cipót félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, 8 részre vágjuk. A sonkát apróra daraboljuk, majd a reszelt sajttal együtt belekavarjuk a puha vajba. 1-1 teáskanálnyi tölteléket halmozunk minden szelet résztára, szélesebbik felétől kezdve feltekerjük, megkenjük felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal, illetve szezámmaggal vagy köménymaggal. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: