Hozzávalók (4 személyre):
1 kisebb saláta, 10 dkg sonka, 10 dkg kukorica (konzerv), 1
kisebb hagyma vagy újhagyma, 5-6 koktélparadicsom, 10 dkg uborka, 1 paprika, 10
dkg reszelt sajt, 2 dl joghurt vagy tejföl, só, bors, 10-15 dkg pirított
kenyérkocka.
Elkészítése:
A zöldségeket és a sonkát apróra vágjuk, a kukoricakonzervet
lecsöpögtetjük, majd az összes hozzávalót lerétegezzük egy mélyebb,
salátalevelekkel kibélelt tálba. Rétegenként megszórjuk kevés sóval, borssal,
meghintjük reszelt sajttal, és meglocsoljuk a joghurttal vagy tejföllel. 2-3
órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Frissen pirított
kenyérkockával megszórva tálaljuk.
1 megjegyzés:
Milyen szép, üde színű finomságokat posztolsz! A leves is olyan jól néz ki! :) Hazajöttél, drága? Hogy van a kis unokaöcséd? Kibabáztad magad? :)
Megjegyzés küldése