Hozzávalók (4 személyre):
30-40 dkg füstölt sonka vagy csülök, 1 hagyma, 2-3 sárgarépa, 2
petrezselyemgyökér, 3-4 krumpli, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 evőkanál liszt,
tárkony, petrezselyemzöld, házi ételízesítő, ecet, só, bors.
Elkészítése:
A sonkát vagy csülköt beáztatjuk, levét leöntjük, majd kockára
vágjuk, és hideg vízben főni tesszük. A zöldségeket megpucoljuk, apróra vágjuk.
Amikor a hús félig megfőtt, belerakjuk a
zöldségeket, meg az apróra vágott tárkonyt, házi ételízesítővel, sóval, borssal
fűszerezzük, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és készre főzzük. Ekkor
megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, a tojássárgáját és a tejfölt a csomómentesre kavarjuk a liszttel, majd óvatosan a kész leveshez adjuk, 1-2
percig forraljuk, végül ecettel savanyítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése