Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg vegyes darált hús, 3
evőkanál rizs, 1 nagyobb fej káposzta (1,5 kg), 5 dl paradicsomlé, 1 tojás, 1
hagyma, kevés zsiradék, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, csombor,
kapor, tejföl
Elkészítése:
A káposztát ecetes vízben
feltesszük főni. Ahogy puhulni kezdenek a levelek, óvatosan sorban leválasztjuk
őket, a torzsánál kezdve és elvágva az eret könnyebb. A hagymát apróra vágjuk,
majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. A rizst megmossuk, majd a hússal meg a
tojással összedolgozzuk, hozzáadjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, sóval,
borssal, kevés pirospaprikával fűszerezzük. A levelek közepéből a vastag eret
kivágjuk, és vékonyra vagdaljuk. Egy tűzálló vagy cseréptálba lerétegezzük a
káposztát a hússal, minden réteg káposztát megszórunk kaporral és csomborral.
A paradicsomlevet ráöntjük, kissé
megsózzuk, majd annyi vizet töltünk rá, amennyi ellepi. A tűzhelyen kis lángon
megfőzzük. A leve besűrűsödik, se rántás, se liszt nem kell bele. Tejföllel és
csípős vagy almapaprikával tálaljuk.
1 megjegyzés:
Hasonló lehet mint a Szabolcsi töltött káposzta... nagyon ínycsiklandó!!
Megjegyzés küldése