2014. április 27., vasárnap

Paradicsomos rakott káposzta


Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg vegyes darált hús, 3 evőkanál rizs, 1 nagyobb fej káposzta (1,5 kg), 5 dl paradicsomlé, 1 tojás, 1 hagyma, kevés zsiradék, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, csombor, kapor, tejföl
Elkészítése:
A káposztát ecetes vízben feltesszük főni. Ahogy puhulni kezdenek a levelek, óvatosan sorban leválasztjuk őket, a torzsánál kezdve és elvágva az eret könnyebb. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. A rizst megmossuk, majd a hússal meg a tojással összedolgozzuk, hozzáadjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, kevés pirospaprikával fűszerezzük. A levelek közepéből a vastag eret kivágjuk, és vékonyra vagdaljuk. Egy tűzálló vagy cseréptálba lerétegezzük a káposztát a hússal, minden réteg káposztát megszórunk kaporral és csomborral.
A paradicsomlevet ráöntjük, kissé megsózzuk, majd annyi vizet töltünk rá, amennyi ellepi. A tűzhelyen kis lángon megfőzzük. A leve besűrűsödik, se rántás, se liszt nem kell bele. Tejföllel és csípős vagy almapaprikával tálaljuk.

1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Hasonló lehet mint a Szabolcsi töltött káposzta... nagyon ínycsiklandó!!