Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb nyúl, 1 nagy fej hagyma, 3-4 cikk
fokhagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 dl. vörösbor, babérlevél, tej, zsír,
liszt, 1 dl tejföl, 1 kávéskanál mustár, só, bors,
Elkészítése:
A nyulat feldaraboljuk, és egy napig sós tejben
tartjuk. Másnap a húsról a nedvességet papírtörlővel leitatjuk, megsózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és
forró zsírban hirtelen kisütjük. A húst kiszedjük, zsírjában megforgatjuk az apróra vágott
hagymát, hozzátesszük a fokhagymát, paradicsompürét, bort, babérlevelet, egy
kissé megsózzuk. Belerakjuk a húst, és lefedve pároljuk. A tejfölt elkavarjuk a
mustárral és a raguhoz adjuk, ha szükséges, a mártást még borral pótoljuk. Galuskával
vagy makarónival tálaljuk.
Tipp: A fenti receptet elkészíthetjük csirkecombból vagy sertésből is.
1 megjegyzés:
Juditkám vittem is a receptedet, eddig csak marhával készítettem vadast, de újabban lehet itt kapni nyulat is Tatán, szeretjük is, de eddig csak levesnek, vagy majorannás sültnek és pörköltnek készítettem, na majd így is kipróbálom:-))))
Megjegyzés küldése