Hozzávalók 4 személyre:
a paprikáshoz: 60 dkg szegfűgomba, 2 hagyma, 1 evőkanál zsír, 1
dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, pirospaprika, bors, petrezselyemzöld.
a puliszkához: 30-35 dkg kukoricadara, 1 liter víz, 1 teáskanál
só.
Elkészítése:
A gombát megpucoljuk, megmossuk, majd kevés sós vízben
megfőzzük, leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, és az olvasztott zsíron üvegesre
pároljuk. A gombát a hagymás zsírba tesszük, kissé összeforraljuk, sózzuk,
borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, majd zsírjára sütjük. A tejfölt a
liszttel csomómentesre kavarjuk, és besűrítjük vele a gombát. A
petrezselyemzöldet apróra vágjuk, és belekavarjuk a paprikásba. Puliszkával
tálaljuk.
Puliszka elkészítése: a vizet a sóval felforraljuk, majd vékony
sugárban beleengedjük a kukoricadarát, habverővel állandóan keverve, hogy
csomómentes legyen a puliszka. Ezután az edényt lefödjük, és takaréklángon
néhány percig főzzük, amíg a puliszka kellően besűrűsödik.
Tipp: a mártásba kavarhatunk kevés ecetet, így kissé vadas íze
lesz a paprikásnak.
2 megjegyzés:
Hmmmmmmmmm...
I love szegfűgomba... Idejét sem tudom, mikor ettem utoljára!
Ezt a társítást alkalomadtán ki fogom próbálni! :)
Megjegyzés küldése