2014. május 6., kedd

Szegfűgomba-paprikás puliszkával


Hozzávalók 4 személyre:
a paprikáshoz: 60 dkg szegfűgomba, 2 hagyma, 1 evőkanál zsír, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, pirospaprika, bors, petrezselyemzöld.
a puliszkához: 30-35 dkg kukoricadara, 1 liter víz, 1 teáskanál só.
Elkészítése:
A gombát megpucoljuk, megmossuk, majd kevés sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, és az olvasztott zsíron üvegesre pároljuk. A gombát a hagymás zsírba tesszük, kissé összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, majd zsírjára sütjük. A tejfölt a liszttel csomómentesre kavarjuk, és besűrítjük vele a gombát. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, és belekavarjuk a paprikásba. Puliszkával tálaljuk.
Puliszka elkészítése: a vizet a sóval felforraljuk, majd vékony sugárban beleengedjük a kukoricadarát, habverővel állandóan keverve, hogy csomómentes legyen a puliszka. Ezután az edényt lefödjük, és takaréklángon néhány percig főzzük, amíg a puliszka kellően besűrűsödik.
Tipp: a mártásba kavarhatunk kevés ecetet, így kissé vadas íze lesz a paprikásnak.

2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Hmmmmmmmmm...

I love szegfűgomba... Idejét sem tudom, mikor ettem utoljára!

Vicuska írta...

Ezt a társítást alkalomadtán ki fogom próbálni! :)