Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csirkemell, 30
dkg karfiol, 2-3 sárgarépa, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1
tojás, 5 dkg liszt, tojássárgája, 1 dl tejföl, só, bors, petrezselyemzöld;
Elkészítése:
1. A zöldségeket
megpucoljuk, megmossuk. A csirkemellet kockára, hagymát apróra, a sárgarépát
karikára vágjuk.
2. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, beletesszük a húst, fehéredésig sütjük, ekkor hozzáadjuk a sárgarépát.
3. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a rózsáira szedett karfiolt, az apróra vágott petrezselyemzöldet és addig főzzük, míg a zöldségek puhára főnek.
4. A tojást a liszttel, csipet sóval simára kavarjuk, és kiskanállal galuskákat szaggatunk a levesbe.
5. A tejfölt a tojássárgájával és a zúzott fokhagymával simára kavarjuk, kevés levest kavarunk hozzá.
6. A tejfölös
tojássárgájával besűrítjük a levest, kissé összeforraljuk, citromlével,
csípős paprikával tálaljuk.2. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, beletesszük a húst, fehéredésig sütjük, ekkor hozzáadjuk a sárgarépát.
3. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a rózsáira szedett karfiolt, az apróra vágott petrezselyemzöldet és addig főzzük, míg a zöldségek puhára főnek.
4. A tojást a liszttel, csipet sóval simára kavarjuk, és kiskanállal galuskákat szaggatunk a levesbe.
5. A tejfölt a tojássárgájával és a zúzott fokhagymával simára kavarjuk, kevés levest kavarunk hozzá.
Főzőiskola 2015 július.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése